Het bestrijden van de processierups

Je hebt waarschijnlijk de mannen in grote witte pakken al voorbij zien komen op het nieuws, of misschien wel in je eigen tuin of buurt. Het bestrijden van de processierups is een hele onderneming, vooral omdat de nesten van de processierups vaak hoog in de boom zitten. De bestrijders hebben hoogwerkers nodig om bij de nesten te kunnen. Een leuk tafereel om te aanschouwen, maar voor de bestrijders is er niks om enthousiast over te zijn. Door de vele brandharen die de processierupsen van zich afstoten, is het een gevaarlijke klus. De bestrijders dienen dikke beschermende kleding te dragen, zodat de brandharen niet op de huid of in de luchtwegen terecht kunnen komen. 

De verschillende methoden om de processierups te bestrijden

Net zoals bij het onderhouden van je tuin, zijn er veel manieren om de processierups te bestrijden: 

Catefix is een duurzaame oplossing in de strijd tegen de processierups. Na de behandeling met Catefix, hoeft het nest niet meer verwijderd te worden. Dit draagt bij aan een snelle, duurzame en efficiënte oplossing.

Het klinkt handig, maar dit is misschien niet de meest efficiënte oplossing, aangezien de brandharen nog meer verspreid worden.

Deze methode wordt veel gebruikt. Met behulp van een industriele stofzuiger worden de processierupsen weggezogen.

Met speciaal gif kan de processierups bestreden worden. Dit is niet altijd een goed idee, aangezien het ook vaak de andere insecten in de boom doodt.

In het voorjaar heeft de processierups nog geen haren. De bomen worden dan bespoten met een bestrijdingsmiddel.

Wat doet de gemeente tegen de processierups?

Op openbare plekken waar veel risico gelopen kan worden zal de gemeente ingrijpen. Vooral in de zomermaanden zijn zij druk met het bestrijden van de processierups. Scholen bijvoorbeeld zijn van hoge prioriteit. Als je op je eigen terrein eikenprocessierupsen hebt zitten, zal je zelf een bestrijder moeten inschakelen.

Zelf de processierups bestrijden

Het zelf bestrijden van de processierups is mogelijk met Catefix. Met dit biologisch afbreekbare middel, kun je veilig en eenvoudig zelf de processierups bestrijden. Wil je toch liever een professional het werk laten uitvoeren? Dat kan natuurlijk altijd. Onze bestrijders hebben ook de beschikking over Catefix. Vraag een bestrijder bij jou in de buurt naar meer informatie.

Meer interessante blogs