Eikenprocessierupsennest hangend aan een boom

De processierups zelf bestrijden

Als je aan een professional vraagt of je de processierups ook zelf kan bestrijden, zal hij je dit zeker afraden. Dit is niet zonder reden, het bestrijden van de processierups brengt veel risico’s met zich mee als je niet de juiste middelen hebt. Gelukkig is er nu wel een milieuvriendelijk middel op de markt. Catefix is een duurzaam fixeermiddel in de strijd tegen de eikenprocessierups. Dit product is voor iedereen gebruiksvriendelijk, mits je de daarvoor beschermende kleding draagt. De methoden die vaak gebruikt worden zijn het wegzuigen en het bespuiten van de nesten. Dit zijn effectieve methodes, maar niet 100% duurzaam. Er moeten nog veel stappen ondernomen worden nadat het nest is behandeld. 

Bij het gebruik van Catefix is dit niet nodig, het behandelde nest kan in de natuur blijven. Op deze manier kunnen veel meer nesten behandeld worden in een korte tijd.

Zelf bestrijden met Catefix

Het zelf bestrijden van de processierups is mogelijk met het duurzame bestrijdingsmiddel, Catefix. Met Catefix kun je eenvoudig het gehele processierupsen nest inspuiten, waardoor de brandharen en rupsen het nest niet meer kunnen verlaten. Na het fixeren van het nest zul je geen last meer ondervinden van de brandharen. Ook de omliggende natuur wordt niet beschadigd door Catefix, dit komt door de pH-neutrale bestanddelen. De grondstoffen zijn daarnaast ook natuurlijk, plantaardig en hernieuwbaar.

Heb jij elk jaar weer last van de processierups? Catefix kan jou dan snel en op een veilige manier van die vervelende rupsen en brandharen afhelpen. Wij verkopen Catefix met korting in zowel 1 liter als 2,5 liter verpakkingen!

Gevaarlijke methoden bij de processierups zelf bestrijden

De methoden die de professionele bestrijder veelal gebruikt, zoals wegbranden, wegzuigen, of bespuiten, zijn methodes die wij niet aanraden voor eigen gebruik. 

Bij deze manieren van bestrijden moet je dusdanig veel maatregelen nemen, dat het geen veilige methoden zijn. Bij het wegbranden kan je bijvoorbeeld de omliggende natuur beschadigen, bij het wegzuigen worden niet altijd alle brandharen opgezogen en bij het bespuiten moet je rekening houden met veel omliggende factoren. Daarbij is er een grote kans dat je de brandharen juist meer verspreid. 

Meer interessante blogs